Iti prezentam cateva ponturi care te vor ajuta sa-ti creezi cele mai atractive postari grafice pentru retele sociale.

Postarile grafice pentru platformele social media au devenit cele mai intalnite forme de promovare si comunicare  din mediul online; Indiferent de platforma sociala utilizata, postarile grafice trebuie sa arate bine. Toate exemplele de postari grafice prezentate mai jos pot fi editate online gratuit cu Tonomatograph.

1. Mergi pe simplitate

EDITEAZA-L ONLINE CU TONOMATOGRAPH
Daca alegi sa mergi pe simplitate, foloseste cat mai putine elemente grafice – de exemplu foloseste o imagine de fundal cat mai curata, cu o incarcatura minimala, peste care poti sa aduci un text format din unul, doua sau trei cuvinte. Fontul utilizat trebuie sa fie unul cat mai simplu fara serife ( acele codite plasate in extremitatile fiecarui caracter).

2. Pune accent pe logo

EDITEAZA-L ONLINE CU TONOMATOGRAPH
Pune-ti logo-ul in centrul atentiei; in mod normal, logo-ul companiei trebuie sa apara intr-o proportie decenta dar vizibila fata de restul elementelor grafice, insa exista cazuri in care te poti folosi de logo pentru a pune accent pe o anumita idee – foloseste insa acest tip de reprezentare cu moderatie 🙂

3. Joaca-te cu fonturile

EDITEAZA-L ONLINE CU TONOMATOGRAPH
Poti crea un design grafic folosind cuvintele si implicit fonturile ca parte componenta a compozitiei. Acesta metoda este stiuta sub denumirea de „typography” sau tipo-grafie in romana si inseamna ” arta de a scrie cu litere prefabricate „

4. Simetria poate arata chiar bine

EDITEAZA-L ONLINE CU TONOMATOGRAPH
In anumite situatii simetria te poate ajuta sa obtii efecte interesante (e o modalitate de a atrage atentia). Deci, daca ai imagini care contin simetrii nu ezita sa le folosesti sub forma de fundal in compozitia grafica.

5. Creeaza contraste

EDITEAZA-L ONLINE CU TONOMATOGRAPH
Contrastele vizuale atrag atentia; Obtine acest efect folosind culori/nuante  contrastante. Foloseste de exemplu: negru in contrast cu siclam sau negru in contrast cu galben.

6. Foloseste fundaluri artistice

EDITEAZA-L ONLINE CU TONOMATOGRAPH
Un fundal artistic, desenat intr-o maniera libera, neriguroasa, ofera postarii tale o nota personalizata usor de retinut. Peste fundal poti veni cu forme geometrice simple ( precum cerc, patrat, romb etc ) care vor face opozitie cu liniile artistice din fundal. In aceste forme poti sa-ti scrii textele sau sa-ti aduci logo-ul.

7. Mergi pe „flat” design

EDITEAZA-L ONLINE CU TONOMATOGRAPH
Foloseste fundal + elemente grafice compuse din culori plate – asa numitul „flat design” specific reprezentarilor grafice din mediul online. Acest stil de reprezentare s-a dezvoltat pornind de la stilul de reprezentare al clasicelor iconuri, devenit acum stil de reprezentare grafica.

8. Foloseste masti grafice

EDITEAZA-L ONLINE CU TONOMATOGRAPH
O imagine de fundal, poate fi pusa intr-un mod diferit in evidenta daca aduci peste ea o masca grafica interesanta. Formele mastii pot fi de la foarte simple ( cerc, oval, patrat, triunghi. romb etc.) la foarte complexe – totul tine de imaginatie.

9. Utilizeaza forme transparente

EDITEAZA-L ONLINE CU TONOMATOGRAPH
Foloseste forme geometrice semitransparente, amplasate peste fundal – in acest fel, nu vor mai exista probleme in sensul vizibilitatii textelor si ale elementelor grafice.

10. Foloseste-te de fundaluri blurate

EDITEAZA-L ONLINE CU TONOMATOGRAPH
Fundalurile blurate ajuta la o mai buna vizibilitate a elementelor grafice, texte , logo etc. . Daca folosesti un fundal blurat, vei beneficia de un suport excelent pentru texte si logo iar vizibilitatea acestora va fi foarte buna.

11. Ilustratiile personalizeaza postarea

EDITEAZA-L ONLINE CU TONOMATOGRAPH
O ilustratie poate comunica vizual foarte bine, poate induce o anumita stare, asa ca daca ai ocazia foloseste-te de ilustratii in postarile tale. Nu uita insa, lasa ilustratia sa „respire” nu o incarca excesiv cu elemente grafice gen texte, logo etc.